maak impact!

Binnen vzw Stappen zijn er ontzettend veel vrijwilligers aan de slag, die dagelijks het verschil maken. Of je nu aan de slag wilt met jongeren, liever logistiek ondersteunt of een financiële actie op poten wil zetten, als vrijwilliger binnen vzw Stappen kom je terecht in een gemotiveerde vrijwilligersploeg. De grootte van jouw engagement kan je altijd zelf bepalen.

De klusploeg

Maak een verschil met je handen

Duik in de actie met onze klusploeg, die elke maand de handen uit de mouwen steekt op diverse locaties. Of het nu gaat om het bouwen van een kippenren, het onderhouden van tuinen of het verven van muren, jouw vaardigheden zijn van onschatbare waarde. Of je al een grote technische kennis hebt of nog nooit een hamer in je handen had, dat maakt voor ons niet uit. Hilde en Wim helpen je graag jouw technisch talent te ontwikkelen.

Word een bouwer van verandering op zaterdagochtend.

Vrijwilligers op projectplekken

Breng avontuur tot leven

Werk samen met jongeren op de projectplekken In Beeld en Buiten Beeld. Of je nu van koken, wandelen, keramiek, klussen of origami houdt, er is een plek voor jou! Je komt terecht op een warme plek, waar je op heel laagdrempelige wijze in contact treedt met jongeren. Door bezig te zijn met wat je graag doet draag je bij aan een positieve sfeer waarin iedereen zichzelf vrijuit kan ontwikkelen. Bepaal zelf de omvang van jouw betrokkenheid op dinsdag, donderdag of vrijdag.

Tuin- en huisaanbieders

Creëer onvergetelijke ervaringen
Open jouw tuin of huis voor de jongeren van Stappen en creëer een magische uitvalsbasis voor belevingstochten. Of het nu gaat om overnachten in een schuurtje of het ontsteken van een kampvuur in jouw tuin, jouw ruimte wordt een bron van onvergetelijke momenten.

Organisatorische vrijwilligers

Vorm de toekomst met ons
Word een essentieel onderdeel van de organisatiestructuur van Stappen. Van de Raad van Bestuur tot het organiseren van fundraisers zoals de benefietfilm, concerten of een kunstveiling. Jouw betrokkenheid speelt een cruciale rol in het functioneren en de groei van onze organisatie.

Teambuildings voor bedrijven

Een maatschappelijke teambuilding is dé manier om kennis te maken met één van onze projecten. Het concept is simpel: gedurende een aantal uur, of een werkdag kan je ons met een team collega’s helpen met klussen allerhande.

  • Meer info

    Wil jij deel uitmaken van dit geweldige vrijwilligersteam en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van vzw stappen en onze jongeren?  Neem dan nu contact op met Janna!

    vrijwilliger@stappenvzw.be